bilgi@aypam.com.tr

Cevizli Kolay Burma Tatlısı

Şerbetli tatlı severleri böyle alalım. Tatlı yiyip tatlı konuşacağınız bir lezzeti daha sofralarınıza misafir olarak getiriyoruz. Hoş sohbetlerinize konu olacak bu tarifi hazırlaması da bir hayli kolay. Davet sofralarınızın göz bebeği olacak Cevizli Kolay Burma Tatlısı tarifi, sizler için Aypam’da. Sevgi ve Afiyetle…

Malzemeler

  • Şerbeti İçin;
  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 14 adet baklavalık yufka
  • 150 gr. tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı ceviz içi (çekilmiş)
  • Üzeri için;
  • ½ çay bardağı sıvı yağı

Hazırlanışı

1. Öncelikle, suyu ve şekeri tencereye alıp 15 dakika kaynatın.

2. Kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ekleyip 10 dakika daha kısık ateşte kaynatıp şerbetinizi ocaktan alıp soğumaya bırakın.

3. Cevizleri mutfak robotunda çekin.

4. İki adet yufkayı üst üste koyun üzerine eritilmiş tereyağını bir fırça yardımıyla sürün.

5. Yufkanın üzerine bir tutam ceviz serpin. Devamında ince bir oklavayla yufkanın bir kenarından başlayarak oklavaya yufkayı sarın.

6. Yufkanın tamamını sardıktan sonra her iki elinizle oklavanın her iki tarafından ortaya doğru iterek yufkayı büzüştürün daha sonra yavaş yavaş oklavadan kaydırarak fırın tepsisine yerleştirin. Bütün yufkalara aynı işlemi uygulayın.

7. Yufkalarınız bittikten sonra sıvı yağı burma tatlısının her tarafına eşit gelecek şekilde bir fırça yardımıyla sürün.

8. Isıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar 20-25 dk. pişirin.

9. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı çıkınca ılımış soğumuş olan şerbeti üzerine gezdirin.

10. Burma tatlınız şerbeti çekip iyice soğuduktan sonra toz ceviz serpiştirerek servis edebilirsiniz.

İpuçları

Tepsi boyutunuza göre baklavalık hazır yufkalarınızı azaltıp fazlalaştırabilirsiniz. İçerisine çekilmiş ceviz içi yerine, Antep fıstığı ya da fındık kullanarak ta burma tatlınızı yapabilirsiniz.


Bu tarif için gerekli tüm malzemeleri mağazalarımızdan temin edebilirsiniz, mağazalarımıza bekleriz…

AFİYET OLSUN.

Share this post: