bilgi@aypam.com.tr

Keşkül

Geçmişten günümüze bize yadigar kalan sütlü tatlılarımızdan keşkül nefis tadı ve kıvamıyla mis gibi badem kokusuyla Tarifini  Sevdim’de..

Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre süt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı toz badem
  • 2 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı su (nişastayı açmak için)

Hazırlanışı

1. Bir tencereye süt, şeker, yumurta sarısı, vanilya, toz bademi koyup iyice karıştırın orta ateşte pişirin.

2. Süt kaynayınca nişastayı suyla açıp sürekli karıştırarak sütlü karışıma ilave edin ve karışım kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

3. Koyu boza kıvamına gelince kaselere koyup oda sıcaklığında ılıttıktan sonra buzdolabında soğumaya bırakın.

4. Üzerlerini dilediğiniz kuruyemiş ya da meyvelerle süsleyip servise sunun.


Bu tarif için gerekli tüm malzemeleri mağazalarımızdan temin edebilirsiniz, mağazalarımıza bekleriz…

AFİYET OLSUN.

Share this post: