bilgi@aypam.com.tr

Kuşbaşı Etli Sebzeli Kolay Fırın Kebabı

Kırmızı etin sebzelerle bir araya geldiği yemeğin bolluğunu, bereketini artırarak iftar sofralarınızda kolaylıkla yer verebileceğiniz leziz bir tarifle sizlerlerleyiz. Kuşbaşı etli sebzeli kolay fırın kebabı tarifi. Aypam’da.

Malzemeler

  • 400 gr. dana kuşbaşı et
  • Servis için;
  • 8 dal taze kekik
  • 1,5 çay kaşığı kuru kekik
  • 1,5 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Maydanoz (kıyılmış)
  • ½ su bardağı sıvı yağ
  • 6 diş sarımsak (ikiye bölünmüş)
  • 2 adet patates (orta küp şeklinde kesilmiş)
  • 2 adet domates (küp şeklinde kesilmiş)
  • 2 adet yeşil çarliston biber (orta küp şeklinde kesilmiş)
  • 2 adet kırmızı çarliston biber (orta küp şeklinde kesilmiş)
  • 2 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Taze kekik

Hazırlanışı

1. Öncelikle genişçe bir karıştırma kabının içine tüm malzemeleri ekleyin.

2. Malzemeler bütünleşene kadar karıştırın.

3. Malzemeler bütünleştiğinde fırın kabının içine yağlı kağıt yerleştirin.

4. Üzerine kuşbaşı etli sebzeli karışımı ekleyin.

5. Taze kekik yaprakları ilave edin.

6. Sonrasında üzerine yağlı kağıdı yanlarından içeri doğru kıvırarak iyice kapatın.

7. Ardından ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dakika pişirin.

8. 45 dakika fırında piştikten sonra yağlı kağıdı bir bıçak izi yaparak dikkatlice üzerinden alın.

9. Üzeri açık olarak 15 dakika daha fırına verin.

10. Fırından çıktıktan sonra sunum yapacağınız taba alın.

11. Üzerine arzuya göre kıyılmış maydanoz ve taze kekik dalı ile süsleyerek servis edin.


Bu tarif için gerekli tüm malzemeleri mağazalarımızdan temin edebilirsiniz, mağazalarımıza bekleriz…

AFİYET OLSUN.

Share this post: